La Bella Verona

Bijna altijd als ik en mijn gezin op vakantie zijn in Italië en in de buurt zijn, brengen we een bezoekje aan de mooie stad Verona. En nee, dat verveelt nooit. Verona is niet de bekendste stad in Italië maar zeker een bezoekje waard. Het is een historische stad met veel verhalen. In de arena zijn vaak concerten van bekende artiesten en ook is het zeker niet verkeerd om er te winkelen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Arena di Verona 

Een van de best bewaarde en oudste arena’s uit de Romeinse tijd staat in Verona. Het gebouw komt waarschijnlijk uit de 1e eeuw na Christus. Dit amfitheater staat op het plein Piazza Bra en is omringt met gezellige terrassen. Vaak zijn er optredens en opera’s en ook kun je er overdag naar binnen. Het is een prachtig gebouw en is ontzettend mooi bewaard gebleven. Het is vooral in de zomer erg druk en er staat meestal een lange rij met toeristen voor de arena.

La Casa Di Guilietta

Verona staat bekend om onder andere La Casa di Guilietta. Dit is het huis geweest van de bekende Julia uit het toneelstuk Romeo en Julia van Shakespeare. Ontzettend leuk om te bekijken. Ook is daar haar bekende balkon te vinden. Het is een toeristische trekpleister in de stad en daardoor ook weer vooral in de zomer erg druk.

Als je het hofje van het huis binnengaat ga je door een poort en een boog. Op de muren van die boog staan allemaal namen van geliefden en briefjes geschreven aan Julia. Het verhaal gaat dat als je de naam van jou en je lief op de muur schrijft, deze liefde voor altijd zal duren. Heb ik natuurlijk even gedaan. Kan nooit kwaad(:

Misschien heb je weleens de films ‘Letters to Juliet’ gekeken. In deze film schrijven vrouwen met liefdesverdriet of een gebroken hart een brief aan Julia om advies. Deze plakken ze op de muur voor Julia’s huis. Deze brieven worden in de film aan het eind van de dag opgehaald en beantwoord. Ook dit bestaat in het echt. Mijn zusje, mijn mams en ik kwamen het toevallig tegen. Het heet ’The Juliet Club’. Ook al zijn we al een paar keer in Verona geweest, we kwamen dit jaar allerlei nieuwe plekken en gebouwen tegen. In het hofje bij Julia’s huis kun je nu brieven aan Julia schrijven en in een brievenbus doen.

La Casa di Guilietta is te vinden door vanaf het plein waar de Arena staat (Piazza Bra), Via Mazzini in te lopen en aan het einde van deze straat rechts te gaan. Aan de linkerkant vind je Casa di Guilietta. Als je aan het einde van Via Mazzini links gaat, dan is daar een iets kleiner plein te vinden met allerlei terrasjes, de toren Torre dei Lamberti  en af en toe een gezellige markt.

IMG_4703

Chiesa Santa Anastasia

Ik vind het persoonlijk altijd interessant om kerken in landen als Frankrijk en Italië te bezoeken. Ze hangen vol met kunst en mooie beelden en op een of andere manier vind ik het gewoon leuk om even naar binnen te stappen. Ook in Verona zijn een paar bijzondere kerken te vinden. Santa Anastasia is daar één van. Door aan het einde van de winkelstraat Via Mazzini links af te slaan, het plein over te lopen en een andere winkelstraat rechts in te lopen, kijk je recht tegen de chiesa aan. Entree is 2,50.

El Duomo

Als je de kerk Santa Anastasia uitloopt en je slaat rechtsaf dan kom je ook de Dom van Verona tegen. Een super mooi gebouw wat heel goed is onderhouden. Ik vond de binnenkant iets minder dan die van de kerk, maar zeker de moeite waard om even langs te lopen of naar binnen te gaan. Ook hier is de entree 2,50.

IMG_4688

Via Mazzini

Ook om te winkelen is Verona een perfecte stad. De grootste winkelstraat in Verona is Via Mazzini. Allerlei winkels zijn er te vinden. Winkels als de Zara en Bershka maar ook zeker de duurdere merken zoals Gucci en Louis Vuiton. Ik heb mij er een hele middag kunnen vermaken samen met mijn moeder en zusje en het is alleen al leuk om alle mooie etalages te bekijken en er gewoon even langs te lopen. Daarnaast ook heerlijk om even de winkels binnen te stappen, alleen al vanwege de airco;), het was zo warm die dag!

De zijstraatjes

Wat je zeker ook moet doen in Verona is, gewoon eens een zijstraatje in lopen. Soms kom je echt op hele leuke binnenpleinen uit en in de vele zijstraten zitten kleine restaurants en eetgelegenheden, waar je lekker je pizza kunt eten met uitzicht op een oud italiaans balkon. Romantisch! Kijk ook vooral verder dan het gebouw. Vaak zijn er achter en rondom alle historische gebouwen in Verona gezellige pleinen te vinden en sfeervolle plekken.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Verona is echt een geweldige stad waar romantiek in de lucht hangt. Ik ben er dit jaar twee keer geweest en nee ik beloof het, Verona gaat echt niet vervelen! Ik heb nog lang niet alles gezien.

Liefs, Nadine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s